Yapımı 1883’e dayanan ve 1885’ten itibaren Terkos Gölü’nden İstanbul’a su gönderden, Osmanlı döneminin ilk modern su tesisi pompa istasyonunu yeni bir kültür evi ve yaşam parkı olarak İstanbul’a kazandırdık.

Terkos Kültür Evi’ni Açtık

İSKİ 140 yıllık tarihi canlandırarak restore ettiği Terkos Kültür Evi İstanbullulara kapılarını açtı. Kaderine terk edilmiş bir şekilde yıllardır atıl durumda kalan tarihi su pompasını restore ederek kültür-sanat ve sosyal hayata kazandırdık. 5 ayrı tarihi yapının bakım ve onarım çalışmalarını yaptığımız, Terkos Kültür Evi’ne dönüştürdüğümüz alan, teknolojik gelişimlerin hızlanmasıyla süreç içerisinde müze vasfına büründü. Terkos Kültür Evi bünyesinde müzeyle birlikte kültür alanları ve BELTUR Kafe gibi sosyal alanlar da yer alıyor.

İstanbul Su Medeniyetleri Müzesi’ni Açtık 

1800'lü yılların sonuna doğru İstanbullulara ilk basınçlı suyun verildiği Arnavutköy İSKİ su pompa istasyonunu bir kültür-sanat merkezine dönüştürdüğümüz İSKİ Terkos Su Medeniyetleri Müzesi'ni Terkos Kültür Evi bünyesinde açtık. 76 bin metrekarelik yeşil alan içerisinde yer alan Su Medeniyetleri Müzesi’nde makine parkuru, sergi alanları, kafeterya ve kendi içerisinde bir gölet yer alıyor.

İSKİ Terkos Kültür Evi ve Su Medeniyetleri Müzesi Nerede?

140 yıllık tarihi canlandırarak İstanbullularla buluşturduğumuz İSKİ Terkos Kültür Evi ve Su Medeniyetleri Müzesi Terkos, Terkos-Karaburun Caddesi 34277 Arnavutköy/İstanbul adresinde yer alıyor.