Bayrampaşa Kartaltepe Mahallesi’ne meydan, eğitim ve seminer salonları, Şehit Kamil Balkan Camisi’ni kazandırdık. Kentsel dönüşümde olan Bayrampaşa Günışığı Konutları’nda ise tapu dağıtımını gerçekleştirdik, hak sahipleri yeni evlerine kavuştu.

Bayrampaşa Günışığı Konutları Tapu Teslim Törenini Gerçekleştirdik

Bayrampaşa İsmet Paşa Mahallesi’nde 2016 yılında kentsel dönüşüm ve gelişme alanı ilan edilen bölgede yaşayan hak sahiplerini deprem riskinden korumak için 2020’nin başında kentsel dönüşüm ofisini faaliyete geçirdik. Ofisin faaliyete geçmesinin ardından hak sahipleriyle konut uzlaşma oranı %60 oldu. Kentsel dönüşüm sürecini ve Günışığı Konutları’na taşınma sürecini başlattık. Bir yandan yeniden imar çalışmalarına başladık, iskan alırken diğer yandan Tuna Meydanı düzenlemesini ve çocuk parklarını tamamladık; market, banka şubesi, belediye birimleri, İstihdam Ofisi, Yuvamız İstanbul kreşlerini, Enstitü İstanbul İSMEK’i, Mahalle Evi’ni ve kütüphanemizi hizmete açtık.

Şimdiyse konut sahipleriyle uzlaşma oranımız %90’ın üzerine çıktı. Yaklaşık 700 hak sahibiyle kesin sözleşme imzalayıp tapu sürecine başladık. Ticari alanları iyileştirmemizin ardından ticari bağımsız birim hak sahipleriyle de uzlaşma çalışmalarına devam ediyoruz. Proje alanında bulunan toplamda 2.269 konutun ve 1.774 bağımsız bölümün anahtar teslimini yaptık. 150’nin üzerinde bağımsız bölümün topu takasını gerçekleştirdik. Kentsel dönüşüm alanında 1,436 bağımsız birimin de tahliyesini gerçekleştirdik. Günışığı Konutları’nda 7 bini aşkın hak sahibi yeni evlerine kavuştu.

Bayrampaşa Şehit Kamil Balkan Cami ve Meydanı’nı Açtık

Bayrampaşa Kartaltepe Mahallesi’nde Şehit Kamil Balkan Camisi’ni açtık. Şehit Kamil Balkan Camisi’nin yanı sıra bölgeye eğitim ve seminer salonları da kazandırdık. Aynı zamanda bölgeye bir zemin altı otoparkı da kazandırıyoruz. Zemin altı otoparkımız yaz aylarında İstanbulluların hizmetine açılacak.