Bölgede yer alan 43 futbol takımının yaklaşık 4 bin sporcusuna hizmet verecek Balat Spor Tesisi’ni yenileyerek sporcularla buluşturduk. Ayda 4 bin sporcuya hizmet vermesi planlanan Balat Spor Tesisi’yle birlikte amatör spor kulüplerine hizmet verdiğimiz tesislerin sayısı 21’e yükseldi.

Balat Spor Tesisi’ni Hizmete Açtık

İstanbul’da spora ve sporcuya önem veriyor, sporcuların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Daha önce profesyonel futbol takımı tarafından kiralanan ve sözleşme bitiminden sonra İBB işletmesine geçen Balat Spor Tesisi’ndeki yenileme çalışmalarımızı tamamladık. Yenilenen Balat Spor Tesisi, 2 futbol sahası ile 43 futbol takımına hizmet verecek.

Haliç kıyısında yer alan Balat Spor Tesisi’nde detaylı ve kapsamlı bir yenileme çalışması gerçekleştirdik. Tesiste yaptığımız tadilatta iki sahanın çevresindeki çelik konstrüksiyonları ve aydınlatma sistemini değiştirdik. Sahaların altyapısını ve suni çimlerini de değiştirerek sahaların zeminini tamamen yeniledik. Alanda daha önce kullanılan konteynerlerin yerine sporcular için 4 adet yeni soyunma odası ve 2 adet de hakem odası yaptık.

Balat Spor Tesisi’ne Tribünle Yapıyoruz

Balat Spor Tesisi’nin tüm yenilemelerine ek olarak tesise yeni tribünler de kazandırıyoruz. Balat Spor Tesisi’nde, bölgede 16 faal futbol kulübünün 43 takımının antrenmanları ve müsabakaları yapılabilecek. Ev sahipliğini yapan takımların taraftarları için 400, misafir takımlar için de 110 kişilik tribünler yer alıyor. Tribünlerin yapımı tamamlandığında, tribünlerin alt bölümleri malzeme deposu olarak kullanılabilecek.