İstanbul’un endüstri mirasının önemli örneklerinden birisi olan Baruthane 324 yıllık geçmişiyle pek çok tarihî sahneye ev sahipliği yapmıştı. İBB Miras ekipleriyle birlikte başladığımız yeniden işlevlendirme ve restorasyon çalışmalarını tamamlayarak tarihî Bakırköy Baruthane’yi kente geri kazandırdık.

Ataköy Baruthane’yi İstanbul’a Kazandırdık

Osmanlı Devleti’nin resmî kaynaklarında “Baruthane-i Âmire” olarak geçen Baruthane binaları, Osmanlı’nın askerî ve lojistik alanlarda hizmet vermesi için 1702 yılında yapılmıştı. Ancak daha sonralarında kent içindeki Baruthane patlamaları nedeniyle o dönemlerde şehrin dışında kalan ve bugünkü yeri olan Ataköy’e taşınmıştı.

324 yıllık tarihiyle günümüze ulaşan Ataköy Baruthane’ye yeni bir görünüm kazandırdık. Kütüphane, müze ve farklı sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapacak olan açık ve kapalı alanlarıyla şehrin yeni buluşma noktası hâline geliyor.

Baruthane’yi Yeniden İşlevlendirdik

İBB Miras iş birliğiyle restorasyon ve yeniden işlevlendirme çalışmalarını tamamladığımız Ataköy Baruthane’yi özgün dokusuna sadık kalarak kent yapısına kazandırdık. Şehir içerisinde ihtiyaç duyulan hizmet alanlarına ev sahipliği yapan Baruthane’de müze, kütüphane, seyir terası ve kültürel etkinliklerin yanı sıra kafe ve sosyal mekânlar da yer alıyor.