En son 2015 yılında yeni araç alınmış metrobüs hattında yaşanan yetersiz sayıdaki araç sorununu çözmek için öz kaynaklarla yeni metrobüs araçları temin ettik. Yaklaşık 2 milyar 378 milyon liralık öz kaynakla yeni metrobüs araçlarını İstanbulluların hizmetine aldık.

Metrobüs Sayısı Artıyor                                         

52 kilometrelik hatta bir günde 250 bin kilometre yol yapan metrobüsler toplu taşımanın en önemli basamaklarından biri hâline geldi. İstanbullular tarafından sıklıkla kullanılan metrobüs hattını ve filosunu geliştirerek daha iyi ve konforlu bir hizmet sunmak için yeni metrobüs alımını gerçekleştirdik.

İstanbul'umuza 132 tanesi 25 metre uzunluğunda çift körüklü 280 yolcu kapasiteli; 120 tanesi 21 metre uzunluğunda tek körüklü 200 yolcu kapasiteli otobüsü kazandırdık. Ayrıca hizmete aldığımız metrobüslerimiz Akia ve Otokar markalı, tamamen yerli ve milli kaynaklarla üretilen metrobüsler.

Konforlu Metrobüs Yolculuğu İçin “Beyaz Yol”

Metrobüs filomuzu gençleştirmenin ve metrobüs sayısını artırmamızın yanı sıra halkımızın daha konforlu ve güvenli bir yolculuk sürebilmesi için metrobüs hattında asfalt yenilemesine gittik. “Beyaz yol”a dönüştürdüğümüz metrobüs asfalt sistemini 21 yıl dayanıklı ve çevreci olacak şekilde yeniledik. Olumsuz hava koşullarından etkilenen asfalt hattını daha dayanıklı ve modern bir hâle getirdik.

Yeni Metrobüs Sayısını 300’e Ulaştıracağız

2024 yılına kadar metrobüs sayısını 300’e ulaştırmayı hedefliyoruz. Yeni metrobüslerimizde metro tipi dışa açılır kapılar sayesinde hem hızlı yolcu sirkülasyonunu sağlıyor hem de daha güvenlikli bir yolculuk gerçekleştiriyoruz. Telemetri ile uzaktan erişim sağlanan metrobüslerimizde bulunan kaza uyarı sistemiyle birlikte yolcularımıza kaliteli ve sağlıklı bir sürüş deneyimi sağlıyoruz.

Modern tasarımlı metrobüslerimizde ayrıca yer alan yolcu sayma ve anlık yoğunluk tespiti sistemiyle hem metrobüs yoğunluk durumunu tespit ediyor hem de şoför duygu durum analiz sistemi altyapısıyla daha konforlu bir sürüş gerçekleştiriyoruz.