İlk etapta sosyoekonomik zorluk yaşayan bireylerden başlatacağımız ücretsiz HPV aşısı başvuruları 16 Mayıs 2024’te başlıyor.

Ücretsiz HPV Aşısı Başvuruları Başladı

Ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu hâline gelen HPV (Human Papilloma Virus) kaynaklı vakalar ciddi bir oranda arttı. Serviks kanserine sebebiyet veren ve önlenebilir olan HPV ile mücadele için ücretsiz HPV aşısı uygulamasına başlıyoruz. 16 Mayıs tarihinden itibaren Ücretsiz HPV aşısı uygulaması İBB Tıp Merkezlerinde gerçekleşecek.

HPV’ye karşı koruyuculuğun sağlanabilmesi için aşılama 9-15 yaş aralığındaki kişiler için 2 doz, 15 yaş üzeri kişiler için 3 doz şeklinde uygulanacak. Aşılama yapıldığında yaş durumuna göre belli bir periyotta diğer dozların yapılması zorunlu olacak. 

Ücretsiz HPV Aşısı Başvuru Formu

 16 Mayıs’ta başlayacak ücretsiz HPV aşı uygulamasından yararlanmak isteyen 9-26 yaş arasındaki kişiler ve ebeveynleri https://forms.ibb.gov.tr/saglik/ibb-hpv-formu/ web adresinden ücretsiz HPV aşısı formu üzerinden başvuru yapabilir.

Ücretsiz HPV Aşısı Nerede Yapılıyor?

Ücretsiz HPV aşısı uygulaması ilk etapta sosyoekonomik olarak zorluk çeken, İstanbul’da ikamet eden 9-26 yaş arasındaki kişilere uygulanacak. Aşı için belirlenen kriterleri karşılayan ve başvurusu onaylanan İstanbullular İBB Sağlık Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren tıp merkezlerinde aşılarını yaptırabilir. Ücretsiz HPV aşısının yapılabileceği merkezler:

  • Şehzadebaşı Tıp Merkezi
  • Darülaceze Tıp merkezi
  • Esenyurt Bütünleşik Halk Sağlığı Merkezi