İSKİ’nin en son 2016 yılında güncellenen dijital altyapısını, çağın teknolojik olanakları doğrultusunda tamamen yenileyeceğimiz “İSKİ Dijital Dönüşüm” projemizi başlattık. İSKİ Dijital Dönüşüm projemiz kapsamında İSKİ’nin dijital altyapısını yenileyerek günümüz teknolojisine uygun hâle getireceğiz.

İSKİ Dijital Dönüşüm Projesi Tanıtım Toplantısını Gerçekleştirdik

İSKİ’nin mevcut sunucuları en son 2016 yılında güncellenmiş ve fiziksel donanım ağırlıklı bir bilgi teknolojisi altyapısı mevcuttu. Daha çok bakım ve enerji maliyeti oluşturan, sürekli artan dijital dönüşüm talepleri ve altyapı yetersizliği nedeniyle 2022 yılında bir dijital dönüşüm süreci başlatmıştık. Dijital dönüşüm sürecinde öncelikli olarak İSKİ’nin yazılım ve donanım altyapısını yeniledik. Güncel ağ ve siber güvenlik donanımlarıyla daha güvenli ve daha hızlı bir bilgi teknolojileri altyapısı oluşturduk. İSKİ Dijital Dönüşüm projelerimizle birlikte 2019-204 yılları arasında işlem sürelerini %85 oranında azalttık.

İSKİ Dijital Dönüşüm projelerimiz kapsamında aboneleri İSKİ hizmetlerinden daha hızlı ve daha verimli faydalanabilecek, İSKİ bilgi sistemleri kesintisiz ve daha hızlı çalışacak. Ayrıca eski bilgi sistemlerinin, özellikle de siber güvenlik alanlarındaki eksikliklerini gidereceğiz. 

İSKİ Sisteminin Yedeğini İBB Başakşehir Veri Merkezi’nde de Kuracağız

İSKİ Genel Müdürlük Kampüsü’nde kurulan sistemin birebir yedeğini kurma çalışmalarımız da projemiz kapsamında yer alıyor. İSKİ’nin Eyüpsultan’daki Genel Müdürlük kampüsünde kurulan sisteminin birebir yedeğini İBB Başakşehir Veri Merkezi’nde de kuracağız. Böylelikle afet durumlarında dahi İSKİ sistemlerinin kesintisiz çalışmasını sağlayacağız.