İstanbul’un yeşil alanlarını artırıyor, yeni yaşam vadileri açmaya ve vadileri büyütmeye devam ediyoruz. Tuzla Hacetdere Yaşam Vadisi’nin 2. etabını açarak vadiyi İstanbullulara kazandırdık.

Tuzla Hacetdere Yaşam Vadisi 2. Etabını Tamamladık

342 milyon liralık yatırımla tamamladığımız Tuzla Hacetdere Yaşam Vadisi 2. etap çalışmalarımız kapsamında 1150 metre dere ıslahını tamamlayarak 1400 metre uzunluğunda ve 36 bin 211 metrekare yeşil alana sahip bir yaşam vadisi oluşturduk. Toplamda 7 bin 300 metrekare alanı Tuzla’ya ve İstanbullulara kazandırdık.

2800 metre yürüyüş ve bisiklet yolu, 4 adet çocuk oyun alanı, piknik alanları, meydan ve oturma alanları, egzersiz alanlarının yanı sıra 1 adet futbol ve basketbol sahasına sahip Tuzla Hacetdere Yaşam Vadisi’nin 2. etabını hizmete açtık. Hacetdere Yaşam Vadisi içerisinde ayrıca seyir terası, orman içi patika yolları, amfi tiyatro ve havuz yer alıyor. Hacetdere Yaşam Vadisi’nde 900 adet ağaç, 114 bin 581 çalı dikimi de gerçekleştirdik.

Yeşil İstanbul vizyonuyla çıktığımız yolda İstanbul’daki yeşil alanların sayısını artırıyoruz. İstanbul’un birçok deresini ıslah ettik, çevresini yapılaşmaya ve ranta açmayıp İstanbullulara kazandırdık. Açtığımız diğer kent ormanları, yaşam vadileri ve yeşil alanlarımıza buradan ulaşabilirsiniz.