Fatih sınırlarında yer alan ve Yenikapı kazılarında ortaya çıkan tarihi kalıntıların sergileneceği Sarayburnu Arkeopark’ı ve bin yıllık tarihe sahip Tekfur Sarayı’nı restore ederek hizmete açtık.

Sarayburnu Arkeopark’ı Açtık 

İstanbul’un en önemli noktalarından birisi olan Sarayburnu’nu İstanbullulara geri kazandırdık. Marmara kazıları sırasında uzun yıllar boyunca şantiye alanı olarak kullanılan, 17 yıldır atıl durumda olan Sarayburnu Arkeoparkı’nın bakım ve onarım çalışmalarını tamamladık, Sarayburnu Parkı’nı yeniledik.

Toplamda 36.000 metrekare alana sahip parkta 21 bin 400 metrekare yeşil alan çalışması gerçekleştirdik. Yenikapı kazılarından çıkan tarihi eserleri restore ederek Sarayburnu 2. etap çalışmaları kapsamında 14.600 metrekarelik bir arkeoparkı bölgeye kazandırdık.

Tekfur Sarayı Yaşam Parkı’nı Açtık

Bizans İmparatorluk Saray kompleksinden günümüze kadar ulaşan tek saray olma özelliğini taşıyan bin yıllık Tekfur Sarayı’nı restore ederek bölgenin tarihi yapısına uygun bir yaşam parkı olarak İstanbul’a kazandırdık. 8 bin metrekarelik alanda içerisinde yeşil alanların yanı sıra konser alanı, restoran, çocuk oyun alanı, spor alanları yer alıyor.