İstanbul’a yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor, İstanbul’un nefes almasını sağlıyoruz. Büyükçekmece Gölü Doğal Yaşam Parkı’nın ilk iki etabını hizmete açtık.

Büyükçekmece Gölü Doğal Yaşam Parkı’nı Açtık

İstanbul için büyük bir öneme sahip olan bir doğal su kaynağını daha İstanbul’a kazandırdık. 12 milyon metrekarelik alanda, 12 etapta tamamlayacağımız Büyükçekmece Gölü Doğal Yaşam Parkı’nın ilk iki etabını tamamladık. Büyükçekmece Gölü’nün su havzasını koruyarak yürüyüş ve bisiklet yolları, yaban hayatına uygun ekolojik kent peyzajı, farklı sosyal donatılarıyla yeni bir parkı İstanbullularla buluşturduk.

İlk iki etabıyla birlikte İstanbul’a 1,5 milyon metrekarelik göl parkı kazandırdık. Göl kenarında bisiklet ve yürüyüş alanları, rekreatif alanlar, kuş gözlemi alanları gibi sosyal donatı alanları oluşturduğumuz parkta yaban hayatının farkındalığını artırmayı amaçlıyoruz. Doğal yaşam parkının bisiklet ve yürüyüş yolunun çevresinde doğal yaşama zarar vermeden kafe, ibadethane, büfe, seyir terası ve çocuk oyun alanları da yer alıyor.

İstanbul’un Doğal Su Kaynaklarını Koruyoruz

İstanbul’un merkez kesimine kara yoluyla yaklaşık 1 saat mesafede bulunan Büyükçekmece Gölü Doğal Yaşam Parkı çalışmalarını “Yeşil İstanbul Vizyonu” kapsamında gerçekleştiriyoruz. Toplamda 12 milyon metrekarelik alana sahip Büyükçekmece Gölü Doğal Yaşam Parkı ile birlikte Büyükçekmece Gölü’nün mevcut su kalitesini ve doğal yapısını koruyoruz. İstanbul’un içme suyu havzalarındaki su miktarını ve kalitesini koruyup sınırlandırıyor, ağaçlandırma ile aktif ve pasif yeşil alanlar oluşturuyor, kontrollü kullanımı sağlayarak ve İstanbul’un mirasına uygun ekolojik kent peyzajı yapıyoruz.