Dünyada aynı anda en çok metro inşası yapan şehir olmaktan gurur duyuyor, İstanbul’a yeni metrolar kazandırmaya devam ediyoruz. Yapımı yarım kalmış ve durdurulmuş Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı’nı devralarak tamamladık.

Üsküdar Sultanbeyli’ye Kavuştu

İstanbul’da metroyu en üst seviyeye taşımak için çalışmalarımıza tüm hızımızla devam ediyoruz. 2017’nin başında ihalesi yapılsa da 2017 sonunda kamu verimliliğinin olmadığı gerekçesiyle durdurulan Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı’nı devralmıştık. 2019’da devraldığımızda %4 seviyesinde olan Çekmeköy-Sultanbeyli Metro Hattı’nın yüklenicilere borcu vardı, yer teslimleri, teknik konuları çözülmemişti ve finansı yoktu.

1,5 sene bekletilen metro hattını devraldık, 140 milyon euroya yakın kendi öz kaynaklarımızdan finansa ederek çalışmalara başlamıştık. Etap etap tamamlayacağımız Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı’nın ilk etabını hizmete açtık.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı Açıldı

Anadolu Yakası’nın ikinci metrosu olan M5 Üsküdar-Çekmeköy Metro Hattı’nı uzatarak Anadolu Yakası’ndaki 3 ilçeyi metroyla bağlıyoruz. 3 ilçeden geçecek, 8 istasyonlu ve toplamda 10,9 kilometreden oluşan Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı’nın ilk etabını açtık. Metronun ilk etabı 4 istasyondan ve 6,5 kilometreden oluşuyor. Çekmeköy-Samandıra Merkez arasında hizmete açılan M5 Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı’nın yeni durakları:

  • Meclis
  • Sarıgazi
  • Sancaktepe
  • Samandıra Merkez