Araç trafiğinin en yoğun olduğu bölgelerden birisi olan Uzunçayır Kavşağı’nda iki etaptan oluşan D-100 Uzunçayır Kavşağı çalışmalarımızı bitirerek İstanbullularla buluşturduk.

D-100 Fikirtepe Uzunçayır Kavşağı’nı Açtık

Ulaşım yatırımlarıyla İstanbul içindeki trafik problemini azaltmaya devam ediyoruz: Trafik yoğunluğunu kaldıramayan Uzunçayır Kavşağı’nı, bölgenin ihtiyaçlarına göre yeniden projelendirerek yeniledik. Fikirtepe, Harem, Kadıköy ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden gelen yolcular D-100 kara yoluna sağlıklı ve rahat bir şekilde bağlanıyor. 506 milyon lira yatırım yaptığımız Uzunçayır Kavşağı’nda 120 metre betonarme köprü, 440 metre çelik köprü, 200 metre toprakarme duvar inşası gerçekleştirdik. Toplamda 2.200 metre yol uzunluğuna sahip Uzunçayır Kavşağı’nın tüm etaplarını tamamlayarak hizmete açtık.

Fikirtepe Uzunçayır Kavşağı’nda Trafiği Azaltıyoruz

İki etaptan oluşan ve tüm etaplarını tamamlayarak hizmete açtığımız Fikirtepe Uzunçayır Kavşağı ile Anadolu Yakası’nda trafik yükünü azaltıyoruz. 1. etabında Fikirtepe’yi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne bağladığımız D-100 Kadıköy Fikirtepe Uzunçayır Kavşağı’nın ikinci etabının çalışmalarını da tamamladık.

Projenin ikinci etabında, Harem istikametine gidecek araçların kullanabileceği bir kavşak kolu inşa ettik. Fikirtepe’yi kullanarak Harem’e gidecek yolcular için yaptığımız kavşak koluyla birlikte Harem tarafına giden araçların oluşturduğu trafik yükünü azaltıyoruz. Harem kavşak kolunun tamamlanmasıyla birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü – Ankara / Harem güzergâhını kullanacak araçlar için de kavşak ayrımında yol genişletme çalışmaları yaptık.