İstanbul taksi sorununu çözmek için yeni atılımlar yapmaya devam ediyoruz: Taksi sorununu çözmek için önerdiğimiz projenin ilk etabı UKOME tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Uygulama tabanlı ve yeni 2.500 taksi İstanbul’da hizmete başlıyor.
2.500 Taksi İstanbul Yollarında
Binlerce taksi emekçisinin ve milyonlarca İstanbullunun yaşadığı taksi sorununu çözmeye devam ediyoruz: İstanbul ulaşımında taksi bulamama sorununa çözüm getirmek için İstanbul’a yeni taksiler kazandırdık. UKOME kararıyla kazandırdığımız 2.500 dijital taksi İstanbul’da hizmet verecek. Yeni sistem ile taksi taşımacılığı kamu otoritesi tarafından daha sağlıklı denetlenebilecek ve böylelikle hem yeni taksiler trafik yoğunluğuna göre yönlendirilebilecek hem de boş taksilerin trafikte yoğunluk yaratmasının önüne geçilecek.
Yeni dijital taksiler, aplikasyon üzerinden çağrılabilecek ve bu durumda yolculardan herhangi bir komisyon alınmayacak. Taksilerde Ulaşım Akademisi tarafından sertifikalandırılmış şoförler çalışabilecek. Taksiler Tahkuk onayı ile her yıl yenilenmesi zorunlu olan çalışma ruhsatı ile çalışabilecek.

Uygulama Tabanlı Taksi Sistemi Başlıyor
Yolcu seçme, yolcu almama gibi durumları ortadan kaldıracak yeni bir atılım daha gerçekleştiriyoruz. Tamamen lisanslandırılmış elektronik uygulamalarla gerçekleşecek uygulama tabanlı taksi sistemiyle yolcu seçme ve yolcu almama durumlarını ortadan kaldırıyoruz.
Uygulama tabanlı taksi sistemine göre mevcutta hizmet veren taksiler yoldan yolcu almaya devam edecekler. Kazandırdığımız yeni taksiler ise sadece aplikasyonlar üzerinden ve sisteme entegre olmuş duraklar üzerinden yolcu alabilecekler. Bu sistem sayesinde daha modern bir taksi işletmeciliği yapılırken aynı zamanda yolcu bulmada verim artacak, yolcu başına alınan komisyon ücretlerinin de önüne geçilecek. Sistem sayesinde ayrıca taksicilerin kamuoyundaki olumsuz imajın düzelmesi için önemli bir adım atılacak.
Taksiler yolcu açısından daha güvenli hâle gelecek. Tüm yolculuk kayıt altında ve erişilebilir olacak. Ayrıca yeni taksilerde şoförle yolcu arasında güvenlik bariyeri bulunacak.