İstanbul’un ulaşımına yatırım yapmaya devam ediyoruz: İETT otobüslerinin bakım ve onarım çalışmalarının yapıldığı İETT garajlarının bir yenisini Sultangazi’de açtık.

İETT Sultangazi Garajı Hizmette

İETT bünyesindeki toplu taşıma araçlarının yağ, su, mazot, antifriz ikmali, otobüs temizliği gibi bakım-onarım çalışmalarının yapılacağı İETT Sultangazi Garajı’nı açtık. İETT’nin 18. garajı olan Sultangazi Garajı, İkitelli Garajı’ndan sonra en büyük garaj olarak hizmet veriyor.

64 dönümlük alanda açtığımız Sultangazi Garajı’nda aynı anda 400 otobüs parklanabilecek. 4 bin 590 metrekarelik kapalı alanda aynı anda 8 otobüsün bakım-onarım hizmeti alabileceği servis alanı, kaporta birimi, boya ünitesi, 3 otobüsün aynı anda yıkanmasını sağlayan yıkama ünitesi ve akaryakıt istasyonları gibi otobüslerin bakım-onarımları için alanlar yer alıyor.

Sultangazi Garajı, otobüs temizliği ve parklanmasına hizmet ederken çevreci bir garaj olarak da hizmet verecek. Garaja kurduğumuz geri dönüşüm sistemi sayesinde araç yıkamalarında kullanılan suyun %85’inin geri dönüşümü sağlanacak.