“Gençlerden Öğrenecek Çok Şeyimiz Var” mottosuyla yola çıkarak kamu kurumunda ilk kez uygulanan tersine mentorluk programı “Genç Mentor” uygulamasını hayata geçirdik.

“Genç Mentor” Uygulaması Başladı

“Gençlerden Öğrenecek Çok Şeyimiz Var” mottosuyla çıktığımız yolda İBB Akademi Genç Mentor Programı’nı hayata geçirdik. Genç Mentor uygulamasıyla birlikte ilk kez tersine mentorluk uygulamasını yaparak İBB ve iştiraklerinde görev alan genç çalışanlar, İBB yöneticilerine mentorluk yapacak. İSPER çatısı altında faaliyet gösteren İBB Akademi tarafından tasarlanan ve uygulamaya geçilen programa katılan mentor ve mentileri tamamen gönüllülük esasına göre belirledik.

Genç Mentor uygulamasıyla gençlerin bakış açısıyla deneyimli yöneticilerin bilgi ve vizyonlarını harmanlayarak kuşaklar arası iletişimi artırmak, yenilikçi ve sıra dışı projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz.

Artİstanbul Feshane’de düzenlediğimiz ilk buluşmada İBB ve iştiraklerinde çalışan 26 yaş ve altındaki gençlerle birlikte tecrübeli üst düzey yöneticiler bir araya geldi. Görüşme boyunca yöneticiler ve genç çalışanlarımız güncel teknolojik gelişmeler, sosyal medya ve yapay zekâ gibi pek çok konu hakkında bilgi alışverişi yaptı. Genç Mentorler programı sonunda İBB daire başkanları, başkan danışmanları, genel müdürler ve genel müdür yardımcılarından oluşan mentileri ile genç mentorlar eşleşerek 2 ay boyunca çalışacaklar.