İstanbul’un pek çok noktasına yeni meydanlar ve yeni yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyoruz. Eminönü Meydanı’nı araç trafiğinden, keşmekeşlikten arındırıyor ve altyapısını yenileyerek, Galata’nın en güzel izlendiği bir meydan hâline getiriyoruz.

Eminönü Meydanı Düzenleme Çalışmalarımız Devam Ediyor

Daha öncesinde İETT’nin peron alanı olarak kullanılan, özellikle de Unkapanı’na kadar olan kısımda yaya erişimine uygun olmayan alanları yayalaştırıyoruz. Otobüs duraklarını 200 metre ileriye taşıyarak peron alanlarını metro istasyonunun yanına konumlandırıyor ve alanı ulaşım merkezi hâline getiriyoruz. Mevcuttaki meydan alanını ise güzel seyir teraslarıyla beraber bir gezi alanına çeviriyor, meydan kimliğine uygun bir alan oluşturuyoruz.

Eminönü Meydanı’na Meydan Kimliğini Kazandırıyoruz

Tamamı 116 bin metrekareden oluşan alana 26 bin metrekare yeşil alan kazandırıyoruz. Alana ayrıca bir otopark yaparak bölgedeki otopark sorununu rahatlatmayı amaçlıyoruz. Ayrıca meydanda farklı ihtiyaçlara yönelik çözümler de üretiyoruz. Eminönü Meydanı’na modern bir görünüm kazandırırken yürüyüş yollarını yeniliyor, bisiklet yolu ve seyir basamakları ekliyor, yeni büfeler kazandırıyoruz.

Eminönü Meydanı 1. Etabını Yakında Açıyoruz

Tarihî Eminönü Meydanı’na hak ettiği değeri geri kazandırırken İstanbullulara da nefes alabilecekleri, vakit geçirebilecekleri yeni bir meydan sağlıyoruz. Unkapanı ve Eminönü Meydanı arasındaki çevre düzenleme çalışmalarımız hızla ilerliyor. 116 bin metrekarelik alanda devam ettirdiğimiz Eminönü Meydanı yenileme çalışmalarımızın ilk etabını 2024 Mart ayında açmayı hedefliyoruz.