Hat uzunluğu 10.9 kilometre olan Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı haritası içerisinde 8 istasyon olacak. 3 ilçeden geçecek Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı yakın bir zamanda İstanbulluların hizmetine açılacak.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Son Durum

8 istasyona sahip Çekmeköy-Sultanbeyli metro hattının kazı işlemlerini bitirdik ve test sürüşlerine başladık. 10,9 kilometrelik uzunluğa sahip olan Çekmeköy-Sancaktepe metrosu, M5 Üsküdar-Çekmeköy Metro Hattının devamı olarak hizmete başlayacak. Çekmeköy-Sultanbeyli Metro Hattı haritasında Sancaktepe ve Sultanbeyli ilçeleri yer alacak.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Durakları

Çekmeköy-Sancaktepe metrosu tamamen hizmete açıldığında Samandıra’dan çıkan bir yolcu 40-45 dakikada Üsküdar’a gelebilecek. M5 Üsküdar-Çekmeköy hattının tüm aktarma merkezlerine sahip olmasının yanı sıra Sarıgazi İstasyonu’ndan M13 Söğütlüçeşme-Yenidoğan hattına aktarma sağlanacak. Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro durakları:

 ·        Çekmeköy

·        Meclis

·        Sarıgazi

·        Sancaktepe Şehir Hastanesi

·        Sancaktepe

·        Samandıra Merkez

·        Veysel Karani

·        Hasanpaşa

·        Sultanbeyli

 

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı Ne Zaman Açılacak?

Test sürüşlerine 2023 Mayıs ayında başladığımız Çekmeköy-Sultanbeyli Metro Hattının ilk 5 istasyonu 2024 Mart ayında İstanbulluların hizmetine açılacak.