Her yağmur sonrasında taşkın sorunu yaşanan Büyükçekmece Dizdariye Mahallesi’ndeki altyapıyı yenileyerek taşkın sorununa son getiriyoruz.

Büyükçekmece Dizdariye Mahallesi’nin Altyapısını Yeniledik

25 yıldır sorun yaşayan Büyükçekmece Dizdariye Mahallesi’ndeki taşkın sorununa 50 Milyon TL’lik yatırımla son veriyoruz. 2 ekip birden çalıştığımız bölgede birinci ekibimiz Kemal Atatürk Caddesi’nde, ikinci ekibimiz ise Pervin Sokak’ta çalışmalarına devam ediyor. Büyükçekmece altyapı çalışmalarımız kapsamında yeni yağmur suyu hattı inşa ederken bir yandan da ekonomik ömrünü tamamlamış atık su hatlarını yeniliyoruz.

Pervin Sokak’ta 1,00x1,00 kesitlerde 400 metre yağmur suyu hattını; 300 mm çapında, 600 metrelik atık su hattı imalatını tamamladık. Projemizin son aşamasında yani 270 metrelik kısımda imalatları tamamlayarak Pervin Sokak’ın da içinde bulunduğu bölgenin baskın ve çevre kirliliği sorunu tamamen çözülecek.

Denizlerimizi Koruyoruz

Altyapı çalışmalarımız kapsamında atık su ve yağmur suyu hatlarını birbirinden ayırarak hem hatlardaki yoğunluğu azalttık hem de atık suların yağmur sularıyla birlikte karışarak denizlere dökülmesini engellemiş olduk.