Beşiktaş Karanfilköy Kentsel Dönüşüm Projesi ile Karanfilköy'de 60 yıllık mülkiyet problemini uzlaşıyla çözdük. Karanfilköy’de yaşayanların yıllardır beklediği kentsel dönüşüm sürecini 2023 Nisan’da başlattık, 2024 Ocak’ta ise hak sahiplerini belirlemek için kura çekilişini gerçekleştirdik.

Karanfilköy'de 60 Yıllık Mülkiyet Problemi Çözüldü

Karanfilköy’de kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilen bölgeye ait imar planları 22 Kasım 2022’de belediye meclisinden oy birliğiyle geçmişti. Bölgede çalışmalarımızın ardından kentsel dönüşüm işlemlerini ve bilgilendirmeyi hızlandırmak için KİPTAŞ ve İMAR AŞ bölgede iletişim ofisi açmıştı. Hak sahipleriyle birebir görüşmelerin yanı sıra bilgilendirme toplantıları da düzenledik.

 Yaklaşık 3.000 kişinin yaşadığı gecekondu bölgesi olan Karanfilköy’de 60 yıllık mülkiyet problemini çözüyoruz. Karanfilköy kentsel dönüşüm projesi ile bölgede uzlaşı sağlayıp hiç olay yaşamadan kentsel dönüşüm sürecine başlamıştık. Tahliyeleri gerçekleştirip yapıların yıkımını yaparak 29 Nisan 2023’te proje alanında ilk temeli atmıştık. Karanfilköy’de yaşayanların daha sağlıklı ve depreme dayanıklı evlerde yaşamaları için çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz.

Karanfilköy Daire Belirleme Kura Çekilişini Gerçekleştirdik

12 Eylül 2022’de Karanfilköy’de hak sahipleriyle sözleşme imzalamaya başladık ve tahliyelerin ardından 12 Aralık 2022’de bölgede yıkıma başlamıştık. Temelini de 2023 Nisan’da attığımız bölgede, yoğun asbest içeren riski yapıları insan ve çevre sağlığını ön plana alarak bertaraf işlemlerini gerçekleştirdik. %99 uzlaşıyla yürüttüğümüz ve yaklaşık 900 hak sahibinin bulunduğu bölge için noter huzurunda şeffaf bir şekilde kura çekilişi yaparak hak sahiplerini belirliyoruz.

Eski hâlinde 695 konut, 79 ticari birim olmak üzere toplamda 774 bağımsız birime sahip alanı, kentsel dönüşüm kapsamında yeniliyoruz. Karanfilköy Dönüşüm Projesi 1.367 konut, 126 ticari birim olmak üzere toplamda 1.463 bağımsız birim yer alacak.