İstanbul’un yeşil alanlarını artırıyor, var alan yeşil alanları yenileyerek daha modern bir görünüme kavuşturuyoruz. Avrupa ve Anadolu Yakası’nda 8 parkı yenileyerek hizmete açtık.

Zeytinburnu Çırpıcı Şehir Parkı’nı Yeniledik

Zeytinburnu ve Bakırköy sınırları içerisinde yer alan Zeytinburnu Çırpıcı Şehir Parkı’nı yenileyerek hizmete açtık. Modernize ederek hizmete açtığımız Çırpıcı Şehir Parkı’nda 6482,14 metrekare toprak yolu beton yol hâline getirerek daha kullanışlı bir yol yaptık. Zaman içinde yıpranan 11 kamelyada bakım-onarım çalışmalarımızı tamamladık.

Parktaki yeşil alanı artırmak için 1249 adet farklı türde ağaç diktik. 789,57 metre travers yürüyüş yolu imalatı gerçekleştirdik, havuz etrafındaki ferforjeleri boyadık ve ahşap zemini yeniledik.

Kağıthane Sadabad Mesire 1 Alanını Yeniledik

Kağıthane Merkez Mahallesi'nde bulunan Sadabad Mesire 1 alanındaki yenileme çalışmalarımızı tamamlayarak hizmete açtık. Toplamda 13.000 metrekarelik alanda, mesirenin iç kısımlarında bulunan mevcut ağaçları koruyarak yeşil alanda kazı, ağaç takviyesi ve sulama tesisatı çalışmalarını gerçekleştirdik. Mesire alanında ayrıca toprak ve hazır rulo çim serdik.

Sadabad Mesire 1 alanında 12 adet kapalı kır masası montajı ve travers yürüyüş yolu imalatını tamamladık. Kültür ve Sanat faaliyetlerinde kullanılmaya başlanan amfideki ahşap kaplamayı; yürüyüş yollarını, kent mobilyalarını, aydınlatma ve Wi-Fi altyapısını yeniledik. Beltur Büfe, Sadabad Mesire 1 alanında yakında hizmet vermeye başlayacak.

Eyüpsultan Şehit Hüseyin Çatalkaş Parkı’nı Yeniledik

Eyüpsultan Çırçır Mahallesi'nde bulunan Hüseyin Çatalkaş Parkı'ndaki yenileme çalışmalarımızı tamamladık. Şehit Hüseyin Çatalkaş Parkı'nın drenaj sistemini, yaya yollarını ve yürüyüş parkurunu yeniledik, sulama tesisatı yaptık. Hüseyin Çatalkaş Parkı’nda yer alan spor alanlarını, basketbol sahasını, fitness alanlarını, meydanı ve oyun alanlarını da yeniledik ve parkı engelli erişimine uygun hâle getirdik.

Kadıköy Caddebostan Şehit Kadir Yıldırım Parkı’nı Yeniledik

Kadıköy Caddebostan Suadiye Mahallesi’nde 213.612,92 metrekarelik alan içerisinde bulunan Şehit Kadir Yıldırım Parkı'ndaki tahribatlar ve drenaj sisteminin olmaması nedeniyle kapsamlı bir yenileme çalışması başlattık. Parkta ilk etapta 60.657 metrekarelik alanda yenileme çalışması gerçekleştirdik.

Şehit Kadir Yıldırım Parkı’nda yenilediğimiz bisiklet yollarına ek olarak yeni çocuk oyun alanı, fitness alanı ve 2 adet padel kort alanı ortaya çıkardık. İşlevini yitirmiş bank ve çöp kutularını değiştirip yeni oturma alanları oluşturduk. Ayrıca parkın tüm drenaj sistemini yeniden yaparak daha sürdürülebilir bir park tasarladık. Basketbol sahası, tenis sahası, voleybol sahası, halı saha, su sporları alanı, otopark, 2 adet WC ve 1 adet Beltur Kafe’yle birlikte Şehit Kadir Yıldırım Parkı yeniden İstanbulluların hizmetinde.

Kartal Adnan Kahveci Parkı’nı Yeniledik

Kullanım dolayısıyla bazı noktalarda işlevselliğini yitiren Adnan Kahveci Parkı'nı da yenileyerek hizmete açtık. Kartal Uğur Mumcu Mahallesi Samandıra Caddesi'nde bulunan Kartal Adnan Kahveci Parkı’nda bitkisel tasarımı, yürüyüş yollarını, basketbol sahasını, oyun ve fitness alanlarını, aydınlatmayı ve rekreasyon alanlarını yeniledik. Parka sulama tesisatı döşeyerek ağaç ve çalı dikimi yaptık, çim serimi gerçekleştirdik.

Silivri Değirmenköy Parkı’nı Yeniledik

Toplam 7 bin 894 metrekare alana ve 5 bin 157 metrekare de yeşil alana sahip Silivri Değirmenköy Parkı'nı yenileyerek İstanbullularla buluşturduk. Değirmenköy Parkı’nda hasar gören spor sahası, çocuk oyun alanları, fitness alanlarını değiştirdik. Ayrıca parkta bozulmalar olan yeşil alan ve yürüme yollarını da günümüze uygun bir şekilde modernize ettik.

Değirmenköy Parkı’nda 389 metrekare çocuk oyun alanı, 1754 metrekare yürüyüş yolu, 230 metrekare basketbol sahası, 230 metrekare engelsiz oyun alanı, fitness alanı ve piknik alanı yaptık. Sert zemin ve altyapı tesis imalatlarının yanı sıra bitki dikimi çalışmalarımızı da tamamlayarak hizmete açtık.

Beykoz Paşamandıra Parkı ve Kılıçlı Parkı’nı Yeniledik

Toplamda 3 bin 59 metrekare alana sahip Beykoz Paşamandıra Parkı'nı tekrardan İstanbullularla buluşturduk. Parkta zaman içerisinde deforme olmuş alanları yeniledik. Parktaki basketbol sahasını, çocuk oyun alanını, fitness alanını, bankları, çatılı kır masalarını, çöp kovalarını, yeşil alanı ve sert zeminleri yeni ve kullanışlı materyallerle değiştirdik.

Beykoz Kılıçlı Parkı’nda da düzenleme çalışmalarımızı tamamladık. Toplamda 4 bin 12 metrekare alana sahip Beykoz Kılıçlı Parkı'nda bulunan basketbol sahasını, çocuk oyun alanını, fitness alanını, çatılı kır masalarını ve yeşil alanları talepler doğrultusunda düzenledik.