19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yılını İstanbul’da büyük bir coşkuyla kutladık. Atatürk’ü anmak, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamak için İstanbul’da çeşitli etkinlikler düzenledik.

Taksim Cumhuriyet Anıtı

Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda Resmî Tören Düzenledik

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarımıza, Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda gerçekleşen resmî törenle birlikte başladık. Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı okuduk. Taksim Cumhuriyet Anıtı’ndaki resmî tören, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay’ın anıta çelenk koymasıyla sona erdi.

İsmail Hakkı Durusu Vapuru restorasyon

İsmail Hakkı Durusu Vapuru Boğaz’da

16 Mayıs 1919’da Atatürk ve silah arkadaşlarını Bandırma Vapuru ile Beşiktaş’tan Samsun’a çıkaran efsanevi kaptan İsmail Hakkı Durusu’nun adını alan “İsmail Hakkı Durusu Vapuru”nu restore ettik. Restore ettiğimiz İsmail Hakkı Durusu Vapuru’nu 19 Mayıs kutlamaları kapsamında denize indirdik. Kabataş İskelesi’nden 400 gençle birlikte, yıllar sonra ilk seferini yapan İsmail Hakkı Durusu Vapuru’yla Maltepe’deki 19 Mayıs kutlamalarının gerçekleşeceği alana yolculuk yaptık. İstanbul Vakfı bursiyerleri, İBB Spor Kulübü sporcuları ile İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü kursiyerlerinin de bulunduğu genç yolcularımızla birlikte canlı müzik eşliğinde Kabataş’tan Maltepe’ye gittik.

İsmail Hakkı Durusu Vapuru’nun restore sürecini buradan inceleyebilirsiniz.

Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu

19 Mayıs’ın Coşkusunu 3 Gün Boyunca Yaşadık

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak düzenlediğimiz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarımız kapsamında Maltepe Etkinlik Alanı’ndan birbirinden farklı etkinlikler düzenledik. 17-18-19 Mayıs tarihlerinde, gençlerin sevdiği sanatçıların konserleri Maltepe Etkinlik Alanı’nda gerçekleşti. 17 Mayıs 13.30’dan itibaren başlayan bayram kutlamalarımız 19 Mayıs tarihine kadar devam etti.

İBB ücretsiz konser Maltepe

Ücretsiz İBB Konserleri Yaptık

Maltepe’deki 19 Mayıs kutlamaları kapsamında ücretsiz konserler düzenledik. 17 Mayıs’ta Berkay Altunyay, Çağan Şengül, Selin Geçit ve Simge; 18 Mayıs’ta Al'york, Can Koç, Skapova, Pera, Arem Özgüç ve Arman Aydın sahne aldı. 19 Mayıs’ta gündüz DJ performansıyla başlayan etkinliklerimiz Güneş, Hey Douglas ve Edis konserleri ile sonlandı. 19 Mayıs’tan sonra kutlamalarımız 21-25 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek Gençlik Konserleri ile devam edecek.

Gençlik Konserleri hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

19 Mayıs gençlik kupası atletizm yarışları

19 Mayıs Gençlik Kupası Atletizm Yarışları Düzenledik

18 – 19 Mayıs 2024 tarihlerinde Maltepe Kenan Onuk Atletizm Pisti’nde 19 Mayıs Gençlik Kupası Atletizm Yarışları düzenledik. 14 - 19 yaş arası sadece kulüp, okul veya ferdi atletizm lisansı olan sporcuların katıldığı yarışmada branşlarında ilk 3 sırayı alan sporculara madalya, tüm sporculara ise online sertifika verdik.

Kemerburgaz Kent Ormanı ücretsiz etkinlik

Kemerburgaz Kent Ormanı’nda Ücretsiz Etkinlikler Düzenledik

Kemerburgaz Kent Ormanı'nda 12.00 – 18.00 saatleri arasında birçok etkinliği ücretsiz olarak gerçekleştirdik. Selin Karaağaç, Grup Terapi konseri, zumba, dans workshop, kamp ve kampçılık eğitimi, denge yarışması, takım oyunları gibi etkinlikler LED ekranda F1 Emilia Romagne Grand Prix yayını ile son buldu.

İBB spor kulübü yüzme yarışı

İBB Spor Kulübü Yüzme Yarışı Yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü 19 Mayıs kutlamaları kapsamında İBB Cebeci Spor Kompleksi'nde "19 Mayıs Yüzme Yarışları" düzenlendi. Sporcular, 50m Serbest, 50m Sırtüstü ve bayrak yarışlarına katıldı.

Bu Memleket Bizim tiyatro

“Bu Memleket Bizim” Oyununu Sahneledik

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak hazırladığı “Bu Memleket Bizim” tiyatro oyunu 19 Mayıs kutlamaları kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda güne özel olarak ücretsiz bir şekilde sahnelendi.

ÖZGEM etkinlik

Özel Gereksinimli Bireyler İçin Özel Etkinlikler Düzenledik

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü koordinasyonunda özel gereksinimli bireyler için de 19 Mayıs kutlamaları yapıldı. Engelliler Şube Müdürlüğü Anadolu Yakası Büyük Yaş Eğitim Merkezleri’nden hizmet alan öğrenciler 17 Mayıs’ta Tuzla ÖZGEM Konferans Salonu’nda buluştu. Buluşmada öğrenciler hazırladığı çalışmaları fuaye alanında sergiledi, günün anlam ve önemini vurgulayan şiirler okundu, folklor gösterisi ve İSEMX konseri düzenlendi.

Kartal ve Kadıköy ÖZGEM merkezlerinde ise şiir dinletisi, spor gösterileri, çocuklarla yakan top, sandalye kapmaca, dans, halat çekme yarışmaları ile eş zamanlı olarak yüz boyama standı ve kolaj çalışması yapıldı.

Engelliler Şube Müdürlüğü Avrupa Yakası Büyük Yaş Eğitim Merkezleri’nde hizmet alan öğrenciler ise 20 Mayıs 11.00 – 15.00 saatleri arasında Belgrad Ormanı Fatih Çeşmesi Tabiat Parkı’nda buluşarak spor parkurları, halat çekme, çuval yarışları, linol baskı çalışmaları yaptı.