Bünyesinde spor salonu olmayan okullara spor salonu kazandırmaya devam ediyoruz. 15 spor salonunun yapımını tamamladığımızda yaklaşık 15 bin öğrenci beden eğitimi derslerini kapalı spor salonlarında yapacak.
15 Okula Kapalı Spor Salonu Yapıyoruz
İstanbul’da bünyesinde spor salonu olmayan ancak bahçesi spor salonu yapımına uygun olan okullara yönelik keşif ve proje çalışmalarımızı yaz öncesinde tamamladık. Yaptığımız keşiflerin ardından 15 okulda kapalı spor salonu çalışmalarımıza başladık. 15 spor salonunun 8 tanesinin inşaatına başladık, yakın bir zamanda diğer 7 salonun yapımına başlayacağız.
Sultangazi, Bakırköy, Esenyurt, Zeytinburnu, Ümraniye, Pendik, Ataşehir ve Avcılar’daki okullarda spor salonlarımızı yapmaya başladık. 8 ilçedeki spor salonlarının ihale süreçlerinin tamamlanmasının ardından Beyoğlu, Eyüpsultan, Bağcılar, Çekmeköy, Sarıyer, Üsküdar ve Tuzla’da çalışmalara başlayacağız.
15 Bin Öğrenci Kapalı Spor Salonlarından Faydalanacak
Okul bahçelerinin uygunluğuna ve öğrenci sayısına göre değişen ölçülerdeki 8 spor salonunun yapımını 2025 yılı içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Spor salonları tamamlandıktan sonra beden eğitimi dersini okul bahçesinde ve açık alanda yapan yaklaşık 15 bin öğrenci, kapalı spor salonunda sportif faaliyetlerine rahatlıkla devam edecekler. Ayrıca yeni 15 spor salonu okul saatleri dışında İBB Gençlik, Spor Müdürlüğü ve Spor İstanbul iş birliğinde yapılan ücretsiz spor okullarına da ev sahipliği yapabilecek.