İstanbul’un önemli noktalarına yeni meydanlar kazandırmaya, eski meydanları düzenleyip yenilemeye devam ediyoruz: Yüzlerce yıllık tarihe ev sahipliği yapan Eminönü Meydanı’nı düzenledik.

Fatih Eminönü Meydanı Düzenlendi

İstanbul’un merkezi konumundaki Eminönü Meydanı’nı gerçek kimliğine kavuşturduk. Eminönü Meydanı ve Unkapanı arası çevre düzenlemesi projemiz kapsamında hem kapsamlı bir meydan düzenlemesi gerçekleştirdik hem de Ragıp Gümüşpala Caddesi’ni düzenledik. Eminönü Meydanı’nda keşmekeş görüntüye neden olan araç otoparkını kaldırıp alanı yayalaştırdık, meydanı denizle buluşturduk.

Eminönü Meydanı çalışmalarımız kapsamında İETT peron alanı olarak kullanılan, özellikle de Unkapanı’na kadar olan kısımda yaya erişimine uygun olmayan alanları yayalaştırdık. Meydandaki otobüs duraklarını 200 metre ileriye taşıyarak peron alanlarını metro istasyonunun yanına konumlandırdık. 116 bin metrekarelik meydan alanında ise kesintisiz bir yaya erişimi sağlamakla birlikte 26 bin metrekare yeşil alan, seyir basamakları, yürüyüş ve bisiklet yolu ve büfeler kazandırdık.

Fatih'te 6 Projenin Açılışını Yaptık

Fatih’in sorunlarına çözüm olacak ve ilçenin değerini artıracak projeler yapmaya devam ediyoruz. Fatih’te Eminönü Meydanı ve Ragıp Gümüşpala Cadde Düzenlemesi projemizin yanı sıra 5 projemizin daha açılışını gerçekleştirdik. Mercan’da yeniden inşasına devam ettiğimiz Ali Paşa Sarayı’nın zemin altı otoparkını açarak bölgenin otopark ihtiyacını giderdik. Sarayburnu Arkeopark’ın ve Tekfur Sarayı Yaşam Parkı'nın açılışını yaparak İstanbullular için bir keşif ve yaşam alanı daha ortaya çıkardık. 1961 yılında yapılan ve İstanbul’un en önemli tarihi tiyatrolarından biri olan Reşat Nuri Sahnesi’nin restorasyonuna başlıyoruz.