İSTANBUL’UN ALTYAPISINI GÜÇLENDİRİYORUZ:

YENİKAPI HAVZASI ATIKSU, YAĞMURSUYU VE DERE ISLAH YATIRIMLARININ TEMELİNİ ATTIK!

Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Eyüpsultan, Esenler, Bayrampaşa, Zeytinburnu ilçelerindeki yağmur suyu taşkınlarında yaşanması muhtemel can ve mal kayıplarının önüne geçmesi ve atık su ayrıştırmasıyla çevre kirliliğinin önüne geçmesi planlanan "Yenikapı Havzası Atıksu, Yağmursuyu ve Dere Islah Yatırımları Projesi"nin temelini attık.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ işbirliğiyle İstanbul’daki atık su ve yağmur suyu kaynaklı altyapı problemlerinden birinin daha çözümü için düğmeye bastık. Bu projeyle 6 ilçede altyapı eksikliğinden kaynaklı olarak yaşanan su baskınları artık tarihe karışacak.

Su Baskınları Artık Tarih Olacak

Bölgede birçok noktada yoğun sel baskını yaşanmasının en önemli sebebinin mevcut altyapıdaki atık su kanallarına yağmursuyu karışması olarak belirlendi. Bu nedenle öncelikle 6 ilçede yer alan ve karışık sistem çalışan hatlar üzerindeki yağmur suyu yükü kaldırılarak kanallar birbirinden ayrılacak. Bu şekilde atık su arıtma tesisinin yükü azaltılmış olacak. Yoğun yağışın ardından yaşanan sel baskınlarının son bulması sağlanacak. 

Atık su ve yağmur suyu kanallarının ayrıştırılmasıyla Marmara Denizi’ne bölgeden atık suyun karışması engellenecek ve çevre kirliliğinin de önüne geçilmiş olacak. 

570 Milyon Liralık Yatırım Hayata Geçiyor

Güncel maliyeti 570 milyon lirayı aşan Yenikapı Havzası Atıksu, Yağmursuyu ve Dere Islahı Yatırımları kapsamında Zeytinburnu, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Esenler, Bayrampaşa ve Eyüpsultan İlçelerinde 26.000 metre atık su kollektörü ve şebeke hattı, 28.000 metre yağmur suyu kollektörü ve şebeke hattı yapılması planlanıyor. Ayrıca bu ilçelerde toplam 1 kilometrelik alanda dere ıslahı çalışması gerçekleştirilecek.