Trafiğin en yoğun yaşandığı Tuzla D-100 kara yolunun bitişiğinde bulunan İstim Sanayi Merkezi’nin önünden başlayıp D-100 İçmeler Köprüsü’nde kesintiye uğrayan yan yolda çalışmalarımız son aşamaya geldi.

Tuzla Yanyol Çalışmalarımız Son Aşamada

İşlevselliğini yitiren ve İçmeler Köprüsü’nde kesintiye uğrayan yanyol çalışması tamamlanmak üzere. İstim Sanayi Sitesi’nden başlayıp Tuzla İçmeler Kavşağı’na kadar, kuş uçuşu yaklaşık olarak 5 kilometrelik hattı yeniliyoruz. Tuzla yanyol çalışması kapsamında D-100 kara yolunu 3 şeride genişletiyoruz. İstanbul-Ankara istikametinde de sürekli 2 şeritli yan yol sağlayarak trafiği azaltacağız.

İçmeler Köprüsü’nü Depreme Karşı Güçlendiriyoruz

Tuzla Yanyol çalışmalarımız kapsamında olan İçmeler Köprüsü’nü de olası İstanbul depremine karşı güçlendirme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. İçmeler Mahallesi ile Evliya Çelebi Mahallesi’ni hem araç hem yaya yolu açısından birbirine bağlayan, teknik ömrünü tamamlamış İçmeler Köprüsü’nü yeniliyoruz.

İçmeler Köprüsü’nde eskimiş yaya yolunu kaldırarak araçların daha rahat geçebileceği 2x2 ve birer şerit daha ekliyoruz.  Kaldırdığımız eski yaya yolunun yerine de yenilenmiş bir yaya geçidi ekleyerek 2 mahalleyi birbirine bağlayacağız.