Sarıyer’de 50 yıllık imar sorununu, Ataşehir’de ise 25 yıllık plan sorununu çözerek hem İstanbulluların mağduriyetini giderdik hem de daha planlı ve yaşanabilir mahalleler için ilk adımı attık.

Sarıyer’de 50 Yıllık İmar Sorununu Çözdük

İBB Meclisi’nde oy birliğiyle aldığımız kararla Sarıyer’deki 50 yıllık mülkiyet sorununu çözdük. Sarıyer’in Kocataş, Poligon, Çayırbaşı, Rumelihisarüstü, Sarıdağ (Merkez), Kazımkarabekirpaşa, Cumhuriyet, Emirgan, Çamlıtepe (Derebent) mahallelerinde yaşayanların imar sorununu giderdik. Sarıyer’de yaklaşık 200 bin İstanbulluyu ilgilendiren tapu sorununu çözerek yıllardır tapusunu bekleyen İstanbullulara tapu dağıtımına başladık. Böylece Sarıyer’de yaşayanların yaklaşık 50 senedir oturduğu yerler resmi olarak sahiplerine kavuştu.

Sarıyer’de Maden, Mirgün, İstinye, Tarabya ve Çayırbaşı Mahallelerinde ise İBB mülkiyetindeki 91 ayrı parselin, üzerinde binası olan ya da yıkılan hak sahiplerine satışını da kararla onaylamış olduk. Böylece bu bölgelerde de yerinde dönüşüm imkânı sağladık.

Ataşehir’de 25 Yıllık Plan Sorununu Çözdük

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallelerinin 25 yıldır bekleyen imar planı İBB Meclisi’nde onaylandı. Bu mahallelere ilişkin 1/5000 ölçekli revizyon imar planlarını oy birliğiyle onayladık. Kararın onaylanmasıyla birlikte deprem riski taşıyan bölgedeki evlerin kentsel dönüşümünün yapılmasının önünü açmış olduk.