İlerlemesi %35 seviyesindeyken kısmen durdurulan Ataköy-İkitelli metrosunu tamamlıyor ve birkaç ay içerisinde İstanbulluların hizmetine sunuyoruz. 13,4 kilometre uzunluğunda 12 istasyona uğrayacak ve tek yönde 35 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak Ataköy-İkitelli metro son durum olarak hattın test sürüşlerine başladık.

Ataköy-İkitelli Metro Güzergâhı Tamamlanıyor

Ataköy-İkitelli arasını 21,5 dakikaya indirecek M9 metro hattı çok yakında İstanbulluların hizmetine girecek. Beş ilçeden geçecek M9 metro hattı hem bölgedeki yoğun trafik akışını rahatlatacak hem de yolcuların kısa sürede varmak istedikleri noktaya gitmesinde yardımcı olacak. 15 Temmuz İstasyonu’na kadar test sürüşü yapılan Ataköy-İkitelli metro güzergâhı Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerinden geçecek.

Ataköy-İkitelli Metro Durakları

Marmaray Hattı ile Ataköy İstasyonu’nda; Yenikapı-Atatürk Havalimanı hattıyla Yenibosna İstasyonu’na; Yenikapı-Kirazlı-Halkalı hattıyla Mimar Sinan İstasyonu’na; Kabataş-Mahmutbey-Esenyurt hattıyla da Atatürk Mahallesi İstastonu’na; Kirazlı-Başakşehir-Kayaşehir hattıyla da İkitelli İstasyonu’na entegre olacak.

Tamamlandığında 12 istasyon olması planlanan M9 metro durakları:

 ·        Ataköy

·        Yenibosna

·        Çobançeşme

·        Kuyumcukent

·        Doğu Sanayi

·        Mimar Sinan

·        Evren Mahallesi

·        İkitelli Caddesi

·        Mehmet Akif

·        Bahariye

·        Masko

·        İkitelli Sanayi

 

Ataköy-İkitelli Metrosu ne zaman açılacak?

Tamamı 13,4 kilometre ve Ataköy, Yenibosna, Çobançeşme, Kuyumcukent, Doğu Sanayi, Mimar Sinan, Evren Mahallesi, İkitelli Caddesi, Mehmet Akif, Bahariye, Masko, İkitelli Sanayi olmak üzere 12 duraktan oluşan Ataköy-İkitelli metrosu Mart 2024’te İstanbulluların hizmetine açılacak.