Geçmişte kokusundan durulmayan Haliç’i dip bucak temizledik, tramvay açtık. Şimdi Haliç ulaşımın, sosyal etkinliklerin, kültür-sanatın ve sporun yeni merkezi hâline geldi.

Haliç’i Temizledik

Haliç’te özel bir temizleme çalışması yürüterek baştan aşağı temizledik. Haliç dip temizliği için kurduğumuz özel tesisle Haliç’teki tonlarca çamuru bertaraf ettik. Yürüttüğümüz temizlik ve yeşil alan çalışmaları sonucunda Haliç, 1. kalite deniz suyuna erişti. Temizleme ve yeşil alan düzenleme çalışmalarımızın ardından Haliç, İstanbulluların keyifle vakit geçirdiği bir yaşam alanı hâline geldi.

Çamur Susuzlaştırma Tesisi Kurduk 

Haliç’in zeminindeki çamur tabakaları temizleyip tahliye etmek için Çamur Susuzlaştırma Tesisi’ni kurduk. Tesis sayesinde Haliç’i kirleten ve oksijensiz bırakan çamurları sürekli olarak temizleyip bertaraf ediyoruz.

Haliç Tramvay Hattı’nı Açtık 

Haliç’i bir uçtan bir uca birleştiren T5 Haliç Tramvay Hattını açtık. T5 Tramvay Hattı’nın Cibali – Eminönü arasındaki çalışmaları tamamlayarak Haliç’te kesintisiz tramvay ulaşımı sağladık.

Feshane’yi Restore Ettik, Artİstanbul Feshane’yi Açtık 

Haliç kıyısında bulunan tarihî Feshane-i Amire’yi restore ederek Artİstanbul Feshane olarak İstanbul’a kazandırdık. Endüstriyel miras alanında sergi salonları, Naile Akıncı Kütüphanesi, bienal alanı, sosyal mekânlar, kongre alanı, atölye ve okuma alanları açarak Feshane’yi kültür-sanat merkezine çevirdik.

İBB Haliç Su Sporları Merkezi’ni Açtık

Temizliğini bitirdiğimiz Haliç’i su sporları merkezi hâline getirerek İstanbul’un ilk su sporları merkezini açtık. Haliç kıyısında açtığımız Haliç Su Sporları Merkezi, kano ve kürek yarışlarına ev sahipliği yapıyor. Teknik bakımdan uluslararası standartlara sahip Türkiye’deki ilk tesis olan Su Sporları Merkezi kano ve kürek yarışlarının yanı sıra hangara, kayıkhaneye, fitness ve konferans salonuna, hakem kulelerine, eğitmen odasına ve soyunma odalarına da sahip.

Haliç Sanat’ı Açtık 

Haliç kıyısında bulunan Fener Evleri’ni yeniden ayağa kaldırarak “Haliç Sanat” adıyla kente geri kazandırdık. Haliç Sanat tarihî dokusuyla birlikte çağdaş sanat galerisi ve Haliç Kültür Yaşam Merkezi olarak hizmet veriyor.

Altınboynuz Sosyal Tesisleri’ni Açtık 

Eyüpsultan Tekke Parkı içerisinde denize nazır bir noktada bulunan Altınboynuz Sosyal Tesisleri’ni açtık. 2 katlı tesiste 120 kişilik restoran bölümü ve 80 kişilik kafeterya salonu yer alıyor. Modern mimari tasarımı ve uygun fiyatlı menüsüyle Altınboynuz Sosyal Tesisi hem restoran-kafe hem de çalışma alanı olarak hizmet veriyor.

Haliç Yeşil Koridor 

Haliç Kıyıları Projesi kapsamında Haliç’te bütüncül bir kıyı rekreasyon projesi gerçekleştirdik. 1 milyon metrekarelik alana sahip projede imar planlarının büyük çoğunluğunu park ve dinlenme alanı olarak işaretleyerek Haliç kıyılarını baştan sonra yeşille buluşturduk.

Haliç’te Yeni Deniz Hatları Açtık

İstanbul’da toplu deniz ulaşımdaki payı artırarak Haliç’te yeni deniz hatları açtık. Haliç’te yeni açtığımız Kadıköy - Kasımpaşa - Fener - Hasköy - Sütlüce - Eyüp Hattı ve Beşiktaş - Kabataş - Karaköy - Kasımpaşa - Sütlüce - Eyüp Hattı ile deniz ulaşımını güçlendirdik.

Silahtarağa Gençlik Parkı’nı Yeniledik 

50 bin metrekarelik alana sahip ancak ağaçların kesilmesi ve tramvay hattı inşası yüzünden bakımsız kalan Silahtarağa Gençlik Parkı’nı yenileyerek yeni bir parka çevirdik. Geniş yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, fitness alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, kafeterya ve büfeleri, otoparkı, etkinlik alanları ve amfisiyle İstanbullulara hizmet veriyor.

Haliç Spor Parkı’nı Açtık

Haliç Spor Parkı'nı hizmete açarak Haliç Köprüsü'nün altında kalan 16.855 metrekarelik alanı kente kazandırdık. Haliç Spor Parkı; spor sahaları, kaykay pisti, seyir basamakları, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla yeni bir yaşam alanı olarak kente hizmet veriyor.

Eyüpsultan Pierre Loti Meydanı’nı Açtık

Eyüpsultan Teleferik İstasyonu’nun yanında bulunan ve 3.000 metrekarelik alana sahip meydanı düzenleyerek hizmete açtık. Yıllarca boş kalan bu alanı, Haliç’in eşsiz manzarasının seyredilebileceği güzel bir yeşil alana dönüştürdük.

Unkapanı Kavşağı’nı Yeniledik

İstanbul'un ve Suriçi bölgesinde Atatürk Bulvarı ve Ragıp Gümüşpala Caddesi'ni birbirine bağlayan aksı Unkapanı Kavşağı'nı yeniledik. Eski Unkapanı Kavşağı'nı yıktık ve yerine depreme dayanıklı bir şekilde yeniden inşa ettik.

Balat Sahili Düzenledik

Balat Sahili’ni düzenleyerek hem cadde ve yol çalışması hem de altyapı çalışması yaparak Haliç’e kazandırdık. Balat altyapı çalışmalarımız sonunda yağmur sularını Haliç’e deşarj edecek kanalla birlikte bölgedeki su baskınlarını bitirdik. Ayrıca yol düzenlemesi de yaparak Balat Sahili daha güzel bir görünüme kavuşturduk.

Balat Spor Tesisi’ni Yeniledik

Zaman içerisinde yıpranan ve kullanım ömrünü tamamlayan Balat Spor Tesisi’ni yeniledik. Yenileme çalışmalarımız kapsamında tesisin aydınlatma sistemlerini değiştirdik, altyapı ve suni çim yenilemesi yaptık. Ayrıca tesisin zeminini de tamamen yeniledik.