Eyüpsultan’da uzun yıllardır sorunlara yol açan mülkiyet problemini çözerek bölgede yaşayan İstanbulluları güvenli ve dayanıklı, sosyal ve kültürel alanlara sahip yeni konutlarıyla buluşturduk.

Eyüpsultan Kentsel Dönüşüm Projesi Anahtar Teslimini Yaptık 

Projenin yapıldığı alan çarpık yapılaşma ve dayanıksız yapı stoku nedeniyle 2016 yılında Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan olarak ilan edilmişti. Alan önceki KİPTAŞ yönetimi tarafından, ikamet eden İstanbullular varken satışa çıkarılmıştı. Mülkiyet sorunu devam eden arsada 2019’da satışı iptal ederek yine aynı yılda mahallede “Uzlaşma Ofisi” açmıştık. Uzlaşmalarla birlikte sözleşmelerde imza aşamasına gelerek anlaşma sağladık.

Anlaşma sağlanmasının ardından ikamet eden İstanbulluları birer birer tahliye ettik, taşınma ve kira yardımı sağladık. Tahliyeler bittikten sonra 18 ay içerisinde alanda kentsel dönüşüm projemizi hayata geçirip tamamladık.

155 daireden oluşan ilk etap anahtar teslimini 26 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirdiğimiz Yeşilpınar Evleri’nin 2. Etap anahtar teslimini 20 Ocak 2024’te gerçekleştirdik. 664 konut ve 14 dükkândan olmak üzere toplamda 678 bağımsız birimden oluşan projenin 113 hak sahibi ve 197 bağımsız birimi için 2. Etap anahtar teslimini yaptık.

Ödüllü KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri

Tasarım odaklı ve yoğun yapılaşmadan uzak Yeşilpınar Evleri, sosyal donatıları, parkları, cadde üstü dükkânları, oyun ve yeşil alanlarıyla bölgeye güzel bir değer katıyor. Ayrıca proje kapsamında kreş, kütüphane, aile sağlığı merkezi de yer alıyor. 2. Etap anahtar teslimini yaptığımız Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri, gayrimenkul sektörünün en prestijli yarışmalarından olan Sign of the City Awards’ta “En İyi Kentsel Dönüşüm / Sağlıklaştırma Projesi” kategorisinde ödül kazanandı.