Tamamen öz kaynaklarla hayata geçirdiğimiz Bayrampaşa Meydanı’ndan Bayrampaşa-Eyüpsultan Tramvay Hattı ile bölgenin trafiğini büyük ölçüde rahatlatıyoruz.

Tramvay hattının Feshane’den Bayrampaşa Meydanı’na kadar olan uzatma kısmının projelendirmeleri tamamlandı. İhale hazırlıkları da biten tramvay hattımızın yapım ihalesine çıkmaya hazırlanıyoruz.

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı Geliyor

Bayrampaşa trafiğini azaltacak Eyüpsultan-Bayrampaşa tramvay hattının çalışmalarını tamamladıktan sonra İstanbulluların hizmetine sunacağız. Bayrampaşa Meydanı’ndan tramvaya binen bir yolcu Bayrampaşa, Demirkapı ve Eyüpsultan duraklarından sonra Feshane’ye ulaşabilecek. T7 Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı durakları:

  • Feshane
  • Eyüpsultan
  • Demirkapı
  • Bayrampaşa
  • Meydan

Bayrampaşa’da yaşayan İstanbulluları denize ulaştıran bir aks olarak projelendirdiğimiz Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattımızın uzunluğu 3,2 kilometre. Hattın 1,5 kilometresi yüzeyde, 1,7 kilometresi de yer altından geçecek.

Bayrampaşa-Eyüp Tramvay Hattı Aktarma

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı duraklarında uygun entegrasyonlar yapılacak. Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı’na M1 Havalimanı ve T4 Topkapı Tramvay Hattı ile entegrasyon yapılarak yolcuların aktarma yapması sağlanacak.

Yenikapı-Havalimanı Metrosu’nu kullanan bir yolcu, tramvayda Bayrampaşa durağında inerek yaklaşık 40 metrelik bir yüzey entegrasyonuyla, yer altında bulunacak Bayrampaşa istasyonuna geçebilecek. Yolcu hiç araçtan inmeden direkt olarak Eyüp, Feshane, Eminönü duraklarına erişebilecek.